maanantai 19. lokakuuta 2009

Ghajini


Dr.Sunita on lääketieteellinen opiskelija. Hän haluaa väkisin tutkia yhtä juttua: Sanjay Singhanian päässä on hirveän iso arpi, jonka joku on aiheuttanut, ketään ei tiedä kuka. hän potee muistin menetyksestä, hän ei muista mitään 15 minuutin jälkeen. Hän yrittää elää normaalisti kirjoitellen keltaisia lappuja ympäri kotia ja ottaen kuvia tärkeistä kohteista. Sanjay on tatuoinnut traagisen menneisyytensä vartaloonsa: Kalpana was killed, ja kaiken näköisiä nimiä ja numeroita. Eli hän itse tietää kuka teki mitä. Hänellä on pakonomainen tarve tappaa Ghajini. Sunita alkaa seurailemaan Sanjayta ja yhtenä päivänä hän livahtaa hänen asuntoonsa. Hän löytää Sanjayn päiväkirjat ja laittaa sen taskuunsa. Sanjay kuitenkin ehtii tulla kotiin ja koska hän on vaarallinen tulee pelottava ajojahti. Kotonaan Sunita lukee päiväkirjat: Sanjay on ennen ollut vaikuttava liikemies. Mainosmalli Kalpana on huoleton ja iloinen nainen. Hän keksii tarinan siitä että Sanjay on rakastunut häneen ja kosi häntä, vaikka ei ole oikeasti koskaan edes tavannut häntä. Tarina on keksitty vain, että hänestä voisi tulla kuuluisampi malli. Sanjay tapaa Kalpanan ja hän oikeasti rakastuu tähän, mutta ei ole vielä kertonut olevansa Sanjay vaan kertoo olevansa Sachin, tavallinen ihminen. He viettävät aikaa yhdessä ja yhtenä yönä Sanjay kosii Kalpanaa, mutta hän ei saa vielä vastausta. Kalpana kuitenkin suostuu ja hän voittaa kilpailussa vielä uuden hienon kämpän. kaikki näyttää täydelliseltä kunnes Sanjayn täytyy lähteä matkalle ja hän jättää Kalpanan yksin kotiin.

Arvosteluni:
Oli aika synkkä elokuva ja surullinen. Sanjay on tosi pelottava. Juoni oli hyvä mielestäni ja Kalpana oli tosi kiva piristys elokuvaan joka oli muuten niin surullinen. Loppu oli niin kamala. Tosi monet intiassa pitivät tästä elokuvasta, ja olihan se ainakin erinlainen kuin monet muut.

Nimi: Ghajini

Tuottaja: Geetha Arts

Ohjaaja: A. R. Murugadoss

Kirjoittaja: A. R. Murugadoss

Musiikki: A.R. Rahman

Päänäyttelijät: Aamir Khan, Asin Thottumkal, Jiah Khan, Pradeep Rawat, Riyaz Khan

Valmistusvuosi: 2008

3 kommenttia:

  1. Tästä tulee mieleen Memento (2000):

    http://www.imdb.com/title/tt0209144/

    VastaaPoista
  2. joo musta se oli matkittu siitä. varmaan kyllä ihan tarkoituksella :)

    VastaaPoista
  3. Joo, Mementon bollywoodlaistettu versio! ;D
    Haluisin nähdä tämän elokuvan. Aamir on onnistunut viime vuosina tekemään hienoja elokuvia, joten uskoisin tämänkin olevan laatua..

    VastaaPoista

 
Designed by Lena Graphics by Elie Lash