perjantai 30. lokakuuta 2009

Dil se


All-India Radion juontaja Amarkant (Amar) asuu Delhissä. Hänet lähetetään ongelmaiselle koillisalueelle, raportoimaan asenteista liittyen Intian itsenäisyyden 50-vuotispäiviin. Matkalla juna-asemalla hän tapaa tytön, Amar on heti iloisena juttelemassa tämän kanssa, mutta tyttö ei puhu mitää pysyy vain vakavana. Lopulta hän pyytää Amarilta kupin teetä, mutta kun hän on hakemassa tätä, kaksi miestä saapuvat junalla hakemaan tyttöä. Ja nyt sitten tulee se lempi musiikkivideo. Perillä Amar haastattelee kaiken näköisiä ihmisiä, ja hän päättää vielä tavat Terroristeja. Hänet viedään salaiseen paikkaan silmät sidottuina ja hän haastattelee, mutta pian Amar lähtee. Nyt Amar ja kummallinen tyttö törmäävät aika usein, mutta tyttö ei muka muista että he ovat koskaan tavanneet. Amar seuraa tyttöä joka puolelle ja jopa hänen kotiinsa. Tyttö vain pyytää että Amar ei enään seuraisi tätä ja tekosyyksi hän sanoo olevansa naimisissa. Amar on tosi surullinen ja haluaa tavata tytön vielä kerran pyytääkseen anteeksi käytöstään. Tyttö ottaa kuitenkin mukaansa jonkun mies joukon ja he hakkaavat Amarin. Tämän jälkeen tyttö lähtee kaupungista. Amar lähtee kotiin. Amarin perhe on järjestänyt Morsiammen Amarille.


Arvosteluni:
Oli tosi hyvä ja tunteellinen elokuva, vaikka välillä aika tylsä. Siinä on myös yksi lempi musiikkivideoistani Chayya Chayya. Se on todella hyvä. Elokuva on tosi synkkä ja surullinen.Tämä oli myös Preity Zintan ensimmäinen elokuva. Loppukin oli taas niin surullinen

Tuottaja: Mani Ratnam, Ram Gopal Varma

Ohjaaja: Mani Ratnam

Kirjoittaja: Tigmanshu Dhulia, Mani Ratnam, Sujatha

Musiikki: A. R. Rahman

Päänäyttelijät: Shah Rukh Khan, Manisha Koirala, Preity Zinta

Valmistusvuosi: 1998

2 kommenttia:

  1. Hieno Mani Ratmanin vastaelokuva!
    Musikaalikohtaukset ovat käsittääkseni tehneet suuren vaikutuksen Mumbain elokuvantekijöihin ja muuttanut yleistä tapaa tehdä musikaalikohtauksia. Mani Ratmanhan on alkujaan etelä-intialainen ohjaaja. ;)
    Chaiyya Chaiyya on mun ehdoton lemppari kanssa! Mieletön kuvaus ja kappale! :D

    VastaaPoista

 
Designed by Lena Graphics by Elie Lash