sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Devdas


Devdas palaa takaisin Intiaan Englannista missä hän on ollut lapsesta saakka. Kaikki ovat innoissaan varsinkin Paro, he rakastavat toisiaan. Devdasin perhe kuitenkin ilmoittaa ettei Paron perhe ole heidän arvoisensa ja heitä kielletään tapaamasta toisiaan. Paro naitetaan toiselle rikkaalle miehelle. Sillä välin Devdas alkoholisoituu. Rikas kurtisaani Chandramukti paapoo häntä unohtaen muut asiakkaat, vaikka Dev ei välitä hänestä vaan halveksuu tätä.

Arvosteluni: Elokuva oli todella kiva, vaikka ei ollut mitenkään kauhean hauska, mutta kappaleet oli kauniita ja Paron rakkaus oli kestävää. Joissain kohti oli vaikea päästä perille asioista sillä en tiedä jotain uskonnollisia juttuja tai tarinoita. Mutta pidin siitä kovasti kun katoin sen ekaa kertaa. Devdas elokuva on tehty Intiassa monta kertaa.

Nimi: Devdas

Ohjaus: Sanjay Leela Bhansali

Käsikirjoitus: Sarat Chandra Chattopadhyay

Kuvaus: Binod Pradhan

Laulut: Ismail Darbar, Nusrat Badr, Sameer

Pääosissa: Shah Rukh Khan, Aishwarya Rai, Madhuri Dixit.

Valmistus vuosi: 2002

1 kommentti:

  1. Devdas on todellakin hyvin moniulotteinen elokuva, jota katsoessa olisi hyvä tuntea Intian historiaa, kulttuuria, tapoja, rituaaleja, mytologiaa jne.. Se jää helposti kovin pinnnalliseksi ja sekavaksi, jollei ole asiaan perehtynyt.

    Pidän Devdasista todella paljon! Itse elokuvaa en jaksa/halua kovin montaa kertaa katsoa (traagisuuden takia), mutta musikaalikohtauksia pyöritän dvd-soittimessani useasti!

    VastaaPoista

 
Designed by Lena Graphics by Elie Lash