tiistai 28. heinäkuuta 2009

Veer & Zaara



Intialainen mies on ollut vankilassa yli kaksikymmentä vuotta eikä ole puhunut kenellekkään kunnes vastavalmistunut lakinainen tulee hänen luokseen ja saa hänet kertomaan elämäntarinaansa: Tarina alkaa Zaara Haayat Khanista, joka on vapaa, huoleton ja vilkas nuori pakistanilainen tyttö. Hän matkustaa Intiaan mukanaan Beben, vanhan kotiopettajansa tuhkat. Intiassa hänen bussinsa joutuu onnettomuuteen mikä mullistaa Zaaran elämän. Apuun tulee Intian ilmavoimien lentäjä Veer Pratap Singh. He jatkavat matkaa yhdessä. Veer pyytää Zaaraa tulemaan kyläänsä yhdeksi päiväksi. Pian he huomaavat olevansa rakastuneita toisiinsa ja Veer odottaa oikeaa hetkeä kertoa tunteistaan Zaaraa kohtaan, kunnes selviää että hän on kihloissa toisen miehen Razan kanssa. Zaara palaa näin takaisin Pakistaniin ja kummatkin uskovat etteivät näe toisiaan enään koskaan. Zaara kuitenkin tajuaa ettei hän voi mennä naimisiin. Veer lopettaa työnsä ja menee Pakistaniin hakemaan Zaaran takaisin Intiaan. Raza ei luovu Zaarasta kuitenkaan niin helposti ja saa järjestettyä Veerin vankilaan. Nyt kahdenkymmenen vuoden päästä asianajaja Saamiya Siddiqui kuitenkin tulee auttamaan Veeriä.

Arvostelu: Tosi surullinen elokuva, melkein itketti välillä. Mutta oli siinä myös iloisiakin ja hauskojakin kohtia reilusti. Musiikitkin oli kivoja. Ihana, koskettava, täydellinen ja kannattaa katsoa ehdottomasti!!

Tuottanut: Aditya Chopra, Yash Chopra

Ohjannut: Yash Chopra

Kirjoittanut: Aditya Chopra

Musiikki: Madan Mohan

Päänäyttelijät: Preity Zinta, Rani Mukerji, Shah Rukh Khan

Valmistusvuosi: 2004

2 kommenttia:

  1. Ehdoton klassikko! Voisin väittää että elokuva on parhaimpia Bolly-leffoja kautta aikojen! Shahrukh, Preity ja Rani näyttelevät upeasti, ohjaus toimii täydellisesti ja musiikki kerrassaan valloittavaa! :D

    VastaaPoista

 
Designed by Lena Graphics by Elie Lash